• Be​at the burn-out

  Voluit leven zonder op te branden

   

  De Basiliek Veenendaal

  17.00u tot 22.00u

  Inclusief avondeten

 • Living Lightly is terug!

  Licht leven in een tijd waarin steeds meer mensen overbelast raken of worden uitgeschakeld door een burn-out. Hoe doe je dat?

   

  "Toen ik naar Nederland verhuisde, ontmoette ik in de eerste week al meer mensen met een burn-out dan in mijn hele leven in Nieuw-Zeeland."

  - Michelle van Dusseldorp

 • Video's

  Veelgestelde vragen

  In deze video krijg je antwoord op veelgestelde vragen over het event, de inhoud en het thema.

  Zit jouw vraag er niet tussen? Mail ons even! 

  Welkom op Living Lightly!

  Het event in een notendop. Je bent van harte welkom! Bestel je tickets hier.

 • Voluit leven zonder op te branden

  Veel mensen raken opgebrand door werk, gezin of – jawel – kerk. Te veel als je het aan psycholoog Michelle van Dusseldorp vraagt. Tijdens Living Lightly: Beat the burn-out neemt ze je mee langs de processen die een rol spelen bij dit complexe en hardnekkige fenomeen.

   

  Met lessen over gezond werken, gezond leven en gezond geloven. Prettig als houvast voor wie leeft of werkt met iemand die opgebrand is. En hoopvol voor iedereen die het zelf al eens doormaakte of bang is er niet aan te kunnen ontkomen.

  Psychologie Meets Theologie

  Ruim 3 uur inspiratie, inclusief een lichte maaltijd

  • Leer hoe je je innerlijke vitaliteit kan koesteren en beschermen zodat je je werk en andere taken met bezieling blijft doen en je leven in vrijheid leeft.
  • Krijg inzicht in de burn-outproblematiek anno 2019. Wat is eigenlijk het probleem?
  • Leer over recente inzichten uit de psychologie; 
  • Bekijk het burn-outprobleem vanuit de theologie en ontdek welke concrete handvatten de bijbel ons biedt. 

  Michelle van Dusseldorp

  Psycholoog & hoofdspreker Living Lightly

  Als geboren Nieuw-Zeelandse raakte Michelle gefascineerd door het hoge aantal Nederlanders dat na verloop van tijd opgebrand raakt.

  Michelle is psycholoog, spreker en oprichter van Groundwork, een trainings- en opleidingsinstituut. Tijdens Living Lightly benadert ze het burn-outprobleem vanuit de principes van de christelijke integratieve therapie.

  Matthijn Buwalda

  Muzikale gastheer tijdens Living Lightly

  Als zanger en (lied)schrijver vertelt Matthijn het verhaal van doodgewone mensen in het perspectief van Gods grote verhaal. Over onderweg zijn, dwalen, zoeken en gevonden worden. In Matthijns herkenbare, hoopvolle liedjes proef je ook iets van zijn eigen zoektocht naar lichter leren leven.

  Maarten Westerduin

  Spreker

  Maarten is directeur-grootaandeelhouder van de Westerduin Groep, lid van het landelijk partijbestuur van het CDA én bestuurder bij het Landelijk Dienstencentrum van de PKN. Kortom: hij is rijp voor een burn-out! ;-) Nee, het tegendeel is waar, gelukkig. Maarten vertelt tijdens Living Lightly hoe hij als werkgever aankijkt tegen het burn-outprobleem. Welk aandeel hebben werkgevers? En wat is de rol van werknemers?

 • Voor wie?

  Voor jou

  Je verdiept je gewoon graag in persoonlijke ontwikkeling, groei en geloof? Tijdens Living Lightly leer je hoe je je innerlijke vitaliteit kunt koesteren en beschermen zodat je je werk en andere taken met bezieling blijft doen en je leven in vrijheid leeft. Geweldig als je er bij bent!

  Voor echte 'kerkmensen'

  Ben je actief in je kerkelijke gemeente? Als musicus, koffieschenker, voorganger, oudste of in het pastoraat? Kom dan naar Living Lightly om meer te leren over hoe je (beter) om kunt gaan met mensen die vastlopen in het leven. En leer hoe jouw eigen inzet gezond en gewoon leuk blijft.

  Voor professionals

  Als coach of therapeut weet je als geen ander dat christenen net zo vaak vastlopen als 'gewone' mensen. En misschien zelfs wel vaker. Kerk en geloof werken dat vaak zelfs in de hand. Zéker wanneer het aankomt op doorgaan tot je niet meer kunt. Een christen bijstaan tijdens een burn-out vraagt van je dat je werkt vanuit een andere context. Kom naar Living Lightly als je meer wilt leren over de zo belangrijke mix van psychologie en theologie.

  Voor leidinggevenden en HR-professionals

  In je werk kom je mensen tegen die uitvallen als gevolg van een burn-out. Zo'n collega bijstaan is meestal niet makkelijk. Het vergt tact en vooral geduld. Wat soms best lastig is - vooral op momenten dat er ook 'gewoon gewerkt moet worden'. Leer tijdens Living Lightly wat burn-out met iemand doet en hoe je als organisatie met het thema om kunt gaan.

 • Praktische info

  Kom op tijd

  Het eerste deel van het programma start om 17.00uur. Zorg dat je op tijd vertrekt van huis of je werk. Houd rekening met files en de tijd die nodig is om te parkeren bij de Basiliek.

  Vanaf 16.15 ben je welkom. De koffie staat klaar!

  Over de maaltijd

  De toegangsprijs is inclusief koffie/thee/fris + een lichte maaltijd. Dus geen uitgebreid diner, maar een lekkere gezonde hap en zeker meer dan genoeg om de avond mee door te komen. Denk aan: luxe broodjes, een maaltijdsalade en soep. Met meer dan genoeg vegetarische keuze.

  Programma

  16.15u - deuren open

  16.30u - zaal open

  17.00u - start programma

  18.00u - eten

  19.00u - vervolg programma

  20.15u - pauze

  20.40u - vervolg programma

  22.00u - einde

   

 • De Groundworkmanier

  Living Lightly is een event van Groundwork. Even kennis maken.

  Met hulp van de door Groundwork aangeboden trainingen en opleidingen ga je op ontdekkingstocht naar jezelf, naar wat je drijft en motiveert. Want onbewust doe je misschien dingen die je helemaal niet zo wilt doen. Op je werk, thuis of in de kerk. Je gedrag is een innerlijk spel tussen patronen die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld. Veel van die patronen zijn nuttig en maken je leven een stuk makkelijker, maar sommige patronen kunnen je ook belemmeren. Investeer in je leven. Jouw leven. En niet alleen jij, maar iedereen in je omgeving plukt daar de vruchten van.

   

  De basis van Groundwork is christelijke integratieve therapie, een aanpak die gericht is op alle kanten van een persoon, zoals de emotionele intelligentie, psychische gezondheid en relationele vaardigheden.

   

  Groundwork biedt trainingen voor christenen die willen investeren in hun eigen persoonlijke groei. Ook leidt Groundwork coaches en therapeuten op die professionele, effectieve en theologisch gefundeerde hulpverlening kunnen bieden. Via integratieve coaching en therapie.

 • Partners

  Supporter Living Lightly

  Persoonlijke ontwikkeling mogelijk maken

  Westerduin Groep investeert in de bedrijfscultuur waar mensen betekenis ervaren in hun werk en bouwen aan een persoonlijk en professioneel perspectief. Elf jaar geleden gestart door drie broers en in 2019 uitgegroeid tot een organisatie met acht vestigingen. De sleutel van het succes? De aandacht voor het holistische welzijn van de medewerkers en de vorming van florerende teams van mensen die weten wat hun capaciteiten en beperkingen zijn.

  Initiatiefnemer

  Life long learning

  Naast de trainingen en opleidingen wil groundwork ook christenen toerusten door middel van spreekbeurten en seminars. Vaak op uitnodiging van andere organisaties en één keer per jaar tijdens Living Lightly.

   

  ×
  Living Lightly is een evenement van Stichting Groundwork.